Pirinçli Kaygana

Malzemeler :

  • 4 adet Kilicarslan Yumurta
  • 1 kase akşamdan kalan pilav
  • 1 yemek kaşığı un
  • 10 adet marul yaprağı
  • 3 adet yeşil soğan
  • Birkaç dal maydanoz
  • Birkaç dal taze nane
  • Kaya tuzu
  • Karabiber
  • Kızartma için yağ

Hazırlanışı :

Tüm yeşillikleri ince ince kıyıp bir karıştırma kabına alın. Üzerine akşamdan kalan pilavınızı, Kilicarslan Yumurtalar'ı, unu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Hepsini bir güzel karıştırın. Yağınızı bir tavada kızdırdıktan sonra harcınızdan bir kaşık alarak kızartmaya başlayın. Hepsini önlü arkalı kızartıp bir kağıdın üzerine fazla yağını çekmesi için bırakın. Yağını çektikten sonra servis tabağına alın ve dilerseniz acı biber salçası ile servis edin.