Soğanlı Yumurta

Malzemeler :

  • 4 adet Kilicarslan Yumurta
  • 3 adet beyaz soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Kaya tuzu
  • Karabiber
  • Tarçın
  • Yenibahar

Hazırlanışı :

Soğanları halka halka doğrayıp tuzlayın. 10 dakika beklettikten sonra durulayın. Tereyağını tavaya koyun ve altını açın. Tereyağı eriyince soğanları ilave edin ve 10 dakika kavurun. Yarım çay bardağı suyu ilave edip yaklaşık bir saat kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir saat sonra sirkeyi, şekeri ve arzu ettiğiniz kadar yenibaharı ekleyin. Üzerine Kilicarslan Yumurtalar'ı kırıp kapağını kapatın ve yumurtalar pişene kadar beş dakika daha pişirin. Karabiber, tarçın ve tuz ilave ederek servis edin.