Yumurta Piyazı

Malzemeler :

  • 4 adet haşlanmış Kilicarslan Yumurta
  • 2 adet domates
  • 100 gr köy peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Kaya tuzu

Hazırlanışı :

Haşladığınız Kilicarslan Yumurtalar'ı ve köy peynirini küp küp doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun ve onu da küp küp doğrayın. Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Tüm hazırladığınız malzemeleri bir kaba koyun ve üzerine limon suyu, zeytinyağı, kaya tuzu ve pul biberi ekleyip yumurtaları dağıtmadan dikkatlice karıştırıp servis tabağına koyup servis edin. Dilerseniz lavaş ekmek arasında dürüm olarak da servis edebilirsiniz.